Prikaži više

Einhell je glavni partner BMW-a i Motorsporta

U budućnost sa snagom baterije

Performanse, izdržljivost i trajnost - ove dominantne ključne riječi elektromobilnosti čine kamen temeljac Formule E i definiraju snagu bežičnih alata iz Einhell-a. U tom kontekstu, suradnja s BMW i Motorsportom bila je logičan i strateški korak koji Grupa koristi kako bi otvorila put novim oblicima komunikacije. Sve više i više Uradi sam majstora i entuzijasta u vrtu cijeni bežičnu slobodu koju dopuštaju uređaji na baterije.

Za sezonu 2018/2019 ABB FIA Formula E Championship s ponosom objavljujemo da smo novi glavni partner BMW i Motorsporta. Ovim partnerstvom želimo biti još bolji za vas i postići prvu startnu poziciju u stručnosti za baterije u Uradi sam sektoru.

"Smatramo da će baterija u sljedećih 10 godina gotovo u potpunosti zamijeniti korištenje kabela oko kuće i vrta. Zbog toga u našoj platformi Power X-Change kombiniramo svu snagu i znanje u području tehnologije i razvoja."
Andreas Kroiss
CEO Einhell Germany AG

Dojmovi s trkališta

1. Utrka u Riyadu

2. Utrka u Marrakechu

3. Utrka u Santiagu

4. Utrka u Mexico-Cityu

5. Utrka u Hong Kongu

6. Utrka u Sanyai

7. Utrka u Rom

8. Utrka u Pariz

9. Utrka u Monaco

10. Utrka u Berlin

11. Utrka u Bern

12. Utrka u New York

13. Utrka u New York

BMW i Formula E

Formula E kao platforma za mobilnost budućnosti

U sezoni 2018./19., BMW i Andretti Motorsport bit će predstavljen kao radna ekipa u ABB FIA Formula E prvenstvu. S novim BMW i pogonskim agregatom za BMW iFE.18, BMW će prikupiti vrijedne informacije o utrkama, koji će se izravno uključiti u razvoj budućih modela. Vozilo Formule E ima koristi od iskustva iz serije. Spoznaje iz Formule E izravno su uključene u razvoj budućih serija pogona.

Pregled BMW-a i Motorsporta

Od 0 do 100 km/h…

… za 2,8 sekundi

Novom BMW-u iFE.18 potrebno je samo 2,8 sekundi da dostigne 100 km/h. Za ovo ubrzanje je zaslužna litij-ionska tehnologija, a utrke se također mogu održati usred najljepših gradova zbog činjenice da ovi trkaći automobili gotovo ne prave nikakvu buku zahvaljujući e-mobilnosti.

Formula E

Više nego samo motor sport

ABB FIA Formula E Championship je prva serija motora na svijetu za trkaće automobile s električnim motorima. Takozvane E-Prix utrke održavaju se na gradskim uliciama u gradovima diljem svijeta od 2014. Cilj ABB FIA Formula E prvenstva nije samo zabavljati se sportom, već i promicati inovacije za sustave električnih motora i pokazati potencijal održive energije. Na taj način ABB FIA Formula E Championship uspijeva okupiti sportsku izvrsnost i održive automobilske koncepte.

Službena Formula E web stranica

ABB FIA Formula E prvenstvo 2018./2019.

Utrke, početna vremena, pravci

ABB FIA Formula E prvenstvo 2018./19. je peta sezona ABB FIA Formula E prvenstva. Prva od 13 utrka počinje 15. prosinca 2018. godine u Rijadu. Posljednji susret sezone bit će utrka 14. srpnja 2019. u New Yorku. Jedina utrka održana u Njemačkoj održat će se 25. svibnja 2019. na mjestu stare berlinske zračne luke Tempelhof. Uz BMW i, Andretti Autosport će se boriti protiv deset drugih momčadi u sezoni 2018/2019 za titulu Formule E.

Potražite raspored utrka ovdje

Posebne značajke formule E

Fanboost

Formula E je jedina serija utrka u moto sportu na svijetu u kojoj navijači igraju aktivnu ulogu u utjecaju na rezultat utrke. Formula E FANBOOST daje fanovima priliku da glasaju za svog omiljenog vozača i daju im više snage u utrci. Glasovanje počinje 6 dana prije utrke i završava se 15 minuta prije starta.

Kako Fanboost funkcionira?

Pet vozača s najviše FANBOOST glasova dobiva više snage za kratko vrijeme, što se može iskoristiti u periodu od 5 sekundi u drugom dijelu utrke. U ovom periodu, snaga trkaćih automobila Gen2 privremeno je povećana sa 200 kW (272 KS) na 250 kW (340 KS).

Kliknite ovdje da biste pročitali više o Formula E FANBOOST-u

ATTACK MODE

Osim FANBOOST-a, postoji još jedan način povećanja snage od 200 kW (272 KS) koju je definirala FIA tijekom utrke. ATTACK MODE dodaje još jednu jedinstvenu komponentu Formula E. Vozači u ATTACK MODE-u dobivaju dodatnih 25 kW snage za određeno vrijeme. Trajanje i koliko često se ATTACK MODE mora koristiti može varirati od utrke do utrke.

Kako vozači aktiviraju ATTACK MODE?

Da bi aktivirali ovaj način, vozači moraju voziti kroz unaprijed definiranu zonu aktivacije na stazi čija je pozicija najavljena od strane FIA-e neposredno prije utrke. Tijekom vožnje kroz tu zonu moraju pritisnuti tipku na upravljaču. Gledatelji mogu vidjeti je li upravljački program u ATTACK MODE-u na FIA Halo sustavu zaštite. Ova svjetlosna traka iznad glave vozača postaje plava kad je vozač u ATTACK MODE-u, a crvena kada je FANBOOST aktiviran.

 

Tehnički podaci: Otkrijte za sebe što je tako posebno o bateriji Power X-Change.