Einhell. Eksperti za baterije.

Jedna baterija za više od 300 proizvoda za radionicu i vrt.

Zbogom zapetljanim kablovima! Kombinirajući najsuvremeniju tehnologiju i ambicioznu viziju, uspjeli smo razviti baterijski sustav koji Vam omogućava da u svakoj situaciji uživate u slobodi od kablova. Za alate, vrtnu opremu ili električni romobil: svi članovi Power X-Change obitelji mogu se univerzalno kombinirati međusobno. Dakle, samo s jednom vrstom baterije možete napajati bilo koji uređaj u sustavu. Otkrijte šta još čini naš sustav i naše baterijske pakete posebnima, te zašto je Einhell ekspert za baterije.

Saznajte šta sve možete raditi sa Power X-Change!

Pravi bežični alat za svaku primjenu

Od kosilica do bušilica i čak bežičnih kružnih pila: Power X-Change baterijski sistem nudi širok spektar alata za hobiste u vrtu, kao i entuzijaste za Uradi sam projekte i profesionalce. Obitelj sistema uključuje preko 300 alata, a taj broj se stalno povećava. Ovako se možete osloboditi kablova za bilo koji radionički ili vrtni projekat: Samo 1 baterija. 1.000 mogućnosti.

Otkrijte Einhell baterijski sistem To je Power X-Change

Bežična sloboda.

Za alate i vrt.

Zamislite da više nikada ne morate brinuti da li su produžni kablovi prekratki ili da li imate dovoljno utičnica: jednostavno uključite bateriju i spremni ste, bilo da se radi o kosilici za travu, pumpi za vrt, bušilici ili usisivaču za mokro/suho čišćenje. Samo jedna baterija je dovoljna da napaja širok spektar bežičnih alata u vrtu i radionici. Takav je osjećaj slobode od kablova. To je naša misija: Power X-Change.

Najmodernija tehnologija.

Dokazana kvaliteta.

U središtu platforme su naše Power X-Change baterije. Zato koristimo samo najbolje komponente u našim baterijama, poput Li-Ion ćelija najnovije generacije visokih performansi, zajedno s našim pametnim mikroprocesorskim elektronikama baterije, Aktivnim sistemom upravljanja baterijom. To čini našu bateriju jednom od najsigurnijih u industriji, ali i osigurava efikasnost, pouzdanost i trajnost. Dug vijek trajanja također nam je važan kada su u pitanju sve ostale komponente, npr. u obliku brushless motora. Saznajte više o tehnologiji u našim baterijama ovdje.

Izdržljivost.

Kada je bitno.

Bez obzira koliki postanu Vaši projekti: S rasponom različitih dostupnih kapaciteta (Ah), trajanje baterije može se prilagoditi svakom projektu. Bilo da samo postavljate policu ili želite izgraditi cijelu kućicu na drvetu. Bez obzira je li Vaš vrt velik kao ručnik ili nogometno igralište. Rotirajući između dvije baterije, možete praktično neprekidno raditi. Dakle, bez obzira na veličinu izazova: s Power X-Change možete to obaviti.

Naš baterijski sistem

36 V

Twin-Pack tehnologija

Razvili smo Twin-Pack tehnologiju za posebno moćnu opremu, poput odabranih kosilica za travu, motornih pila i usisivača za mokro/suho čišćenje. Omogućuje Vam upotrebu dvije Power X-Change baterije istovremeno - za pravu snagu baterije od 36 V!
Saznajte više
Dodatna snaga baterije

Power X-Change Plus

Naša Power X-Change Plus tehnologija pruža više snage s istim brojem ćelija.
Saznajte više
2-u-1 Baterija

Multi-Ah tehnologija

Ova inovacija baterije od Einhella pruža korisniku dvije opcije: ili 300% duži vijek trajanja ili 50% više trajanja baterije.
Saznajte više
Maksimalna zaštita

SEALED tehnologija

Vodootporne i potpuno otporne na prašinu? Da, to je moguće! Naše Power X-Change baterije sa SEALED tehnologijom su vodootporne i otporne na prašinu prema zaštiti IP57.
Saznajte više

Moćne baterije: Moćni uređaji

Naše Power X-Change baterije su posebno impresivne kao baterijski sistem za one koji zaista vole obavljati poslove. Sa do 1350 vati, bežični alati i vrtna oprema su jednako impresivni kao i njihovi žičani pandani. Umjesto da morate prebacivati na odvojene 36-voltne baterije za moćnije uređaje, Power X-Change jednostavno kombinira snagu dviju baterija zahvaljujući Twin-Pack tehnologiji. To isporučuje ukupno 2700 vati! Ovo također pruža bolji pregled u ormaru za alat, štedi novac i, što je još važnije, 18-voltna baterija također se može koristiti pojedinačno.

36 V: Twin-Pack Tehnologija

Sa različitim naponima i kapacitetima, možete prilagoditi karakteristike baterije prema potrebama svojih alata i primjena. Razvili smo Twin-Pack tehnologiju za posebno visokoučinkovitu opremu, poput odabranih kosilica za travu, motornih pila i usisivača za mokro/suho čišćenje. To Vam omogućuje da istovremeno koristite dvije Power X-Change baterije - za pravu snagu baterije od 36 V sa izlazom od 2700 vati.

Radite još duže: kako biste produžili trajanje rada za uređaje od 36 V, kao i kako biste im dodali više snage, naša tehnologija Double Twin-Pack dodaje još dvije baterije. Ukupno se koristi četiri baterije. Kada se prve dvije baterije isprazne, sistem automatski prelazi na dodatne dvije baterije. Na primjer, GE-CM 36/47 HW Li bežična kosilica može pokositi cijelih 500 m² + 500 m² = 1000 m² travnjaka tijekom jednog punjena baterije.

Dodatna snaga baterije: Power X-Change Plus

Baterije se ne razlikuju samo po trajanju rada i težini. Važna je i snaga koju mogu pružiti. Na primjer, kada želite koristiti brusilicu za rezanje, trajanje rada (tj. Ah specifikacija) obično nije odlučujući faktor - važno je imati dovoljno snage. To je analogno automobilu. Potrebno Vam je više snage, odnosno više konjskih snaga/kilovata, za planine ili za preticanje. Naša tehnologija Power X-Change Plus pruža više snage s istim brojem ćelija. Zahvaljujući genijalnom dizajnu baterije koji prioritizira hlađenje i performanse, te pažljivom odabiru i posebno učinkovitih ćelija, Power X-Change Plus pruža više snage, kao i duže trajanje rada i vijek trajanja.

2-u-1 Baterija; Multi-Ah tehnologija

Multi-Ah: Ova inovacija baterije od Einhella korisniku pruža dvije opcije: ili 300% duži vijek trajanja ili 60% više vremena rada. Naš Power X-Change asortiman uključuje dva modela Multi-Ah baterija. Osim baterije od 4 do 6 Ah, možete odabrati verziju od 5 do 8 Ah. To omogućava da jednostavno prebacite s baterije od 5 Ah na bateriju od 8 Ah jednim pritiskom na dugme. Rad kao 5 Ah baterija posebno je nježan prema ćelijama. To omogućava ukupan vijek trajanja do 3 puta duže od običnih Li-ion baterija. Baterija od 8 Ah ima normalan radni vijek, ali je posebno pogodna za maksimalno trajanje u kapacitativno intenzivnim aplikacijama poput bežičnih kosilica za travu ili bežičnih usisivača za mokro/suho, jer pruža 60% više vremena rada (u usporedbi sa baterijom od 5 Ah).

Maksimalna zaštita: SEALED tehnologija

Vodootporne i potpuno otporne na prašinu? Da, to je moguće! Naše Power X-Change baterije sa SEALED tehnologijom su vodootporne i otporne na prašinu prema zaštiti IP57. Bilo da je u pitanju voda ili prašina od drveta ili metala - SEALED baterija sa plavim prstenom može izdržati sve što joj bacite i neće pretrpjeti štetu čak ni nakon 30 minuta u 1 m dubokoj vodi. Zahvaljujući sistemu zaštite od kratkog spoja koji koristi dodatni kontakt na priključku baterije, senzorski sistem detektuje kontakt s vodom i automatski isključuje elektroniku. To sprečava oštećenje baterije. Kada se osuši, može se ponovo koristiti kao i obično. Ostatak tehnologije u SEALED bateriji je identičan onome u bateriji Power X-Change Plus: posebno efikasne ćelije koje osiguravaju više snage, duže vremena rada i produžen vijek trajanja.

Kombinabilnost: Power X-Change Partneri

Power X-Change također funkcionira i izvan sektora alata i opreme za vrt. Naše visokoperformantne baterije također mogu opskrbljivati energijom Vaše slobodno vrijeme, na primjer, prilikom kampovanja ili vožnje biciklom. Već smo uspjeli integrirati neke proizvode naših partnera u Power X-Change sistem, uključujući električni skuter na guranje od GOVECS-a, dječja električna vozila od Jamare i logistički transportni sistem od Blicklea. Ovdje možete pronaći više informacija o našim Power X-Change partnerstvima.

Tehnički Detalji: Otkrijte sami šta čini Power X-Change baterijski paket tako posebnim.

Već koristite Power X-Change?

1
Tip punjive baterije
300+
Uređaji
0
Zbrka kabela

Baterijska platforma: jednostavan i pametan način da uštedite novac

Jedna baterija za mnoge uređaje: Power X-Change to omogućava. Samo jednom baterijom možete napajati širok spektar bežičnih alata od 18 V bez potrebe za kupovinom nove baterije za svaki novi bežični uređaj. Zbog toga nudimo naše proizvode i u setovima i kao 'solo' verzije, tj. bez baterije ili punjača. Tako možete pametno štedjeti novac, bez kompromisa u kvaliteti ili funkcionalnosti.

Štitimo našu planetu bez žrtvovanja

Power X-Change omogućava upotrebu jedne vrste baterije za sve Vaše alate i opremu za vrt, umjesto kupovine odvojenih baterija i punjača za svaki uređaj. Ova univerzalna kompatibilnost znači da je potrebno manje baterija i punjača. Ne samo da imate manje nereda od baterija kod kuće, već također čuvate resurse i time poštujete okolinu - bez da morate išta propustiti.

Želite još više snage punjive baterije?

Ostanite u toku sa našim newsletterom ili otkrijte bežične alate za Vaš vrt ili radionicu sada.