60 godina Einhella

Od malog zanatskog posla u Donjoj Bavarskoj do globalnog igrača.

Einhell Germany AG slavi svoj 60. rodjendan 2024. godine. U svojoj jubilarnoj godini, kompanija se može osvrnuti na impresivno uspješnu priču: od malog zanatskog poslovanja u Donjoj Bavarskoj do vodećeg globalnog igrača na tržištu alata na baterije i opreme za vrt. 
Od osnivanja 1964. godine, Einhell se razvio u međunarodnu grupu sa preko 2.700 zaposlenih širom svijeta. Sa gotovo 50 ppodružnica, grupa već posluje u više od 100 zemalja.

Priča o uspjehu Einhella

1964

Josef Thannhuber preuzima posao od svog ujaka Hans Einhella, “ Hans Einhell GmbH”.

1968

Početak internacionalizacije sa dodatnim proizvodnim lokacijama u Evropi i Aziji.

1987

Srednje veliko porodično preduzeće postaje internacionalno akcionarsko društvo "Einhell AG".

2015

Predstavljanje uspješne Power X-Change platforme. 2017 Einhell dostiže prodajni prag od 500 miliona eura.

2019

Einhell Welt je otvoren povodom 55. godišnjice.

2022

Einhell prvi put postiže promet od 1 milijarde eura.

2024

Velika obljetnica je pred nama: Einhell slavi 60 godina uspjeha!

Želimo proslaviti naš 60. rođendan 2. juna 2024. godine i planiramo sjajne promocije i takmičenja na našim društvenim mrežama.

Josef Thannhuber

Osnivač kompanije

„Počevši sa jednim zaposlenikom, ostvarili smo promet od samo 60.000 u prvoj godini. Kad se danas osvrnem na to, jednostavno je nevjerovatno. Bilo je izazovnih vremena, ali smo ipak hrabro nastavljali. Bili smo globalna kompanija, a da toga nismo bili ni svjesni, jer je taj termin nastao mnogo kasnije. San, strast i neumorna vjera u ono što smo radili učinili su nas onim što smo danas. Kad pogledam kompaniju danas, impresioniran sam kako se sve razvilo i kako smo sada jedan od vodećih dobavljača uređaja na baterije.“

Andreas Kroiss

CEO

„Kada sam bio na poslovnom putovanju u Australiju 2009. godine, trend prema uređajima na baterije je bio već jasno prepoznatljiv. U Evropi, osim za bežične odvijače, niko nije bio zainteresiran za bežične alate u sektoru samostalnih popravki jer kupci nisu bili uvjereni u njihovu izvedbu i izdržljivost. Ali ja sam vjerovao u ideju i razvijao je dalje sa našim timom!“

Naša filozofija Kroz pouzdanu kvalitetu i prvorazrednu uslugu po neprevaziđenom omjeru cijene i performansi, omogućavamo slobodu i uživanje u radu.

Mi smo Einhell

Ekpertiza u području baterija

Einhell Germany AG je srednje velika kompanija sa sjedištem u Landau and der Isar. Već 60 godina brend Einhell predstavlja rješenja za entuzijaste "uradi sam" projekata i zanatlije, za kuću, vrt i slobodno vrijeme. Od A za bežične odvijače do Z za kružne pile, Einhell razvija i prodaje inovativne proizvode u više od 100 zemalja i skoro 50 podružnica.

Od kada je Josef Thannhuber započeo kao samostalni trgovac 1964. godine, kompanija je narasla i postala poštovan poslodavac za više od 2.700 zaposlenih širom svijeta. Ali Einhell znači mnogo više: Mi smo oni koji nastavljaju dok su drugi tek stigli. Mi smo oni koji nude jednostavna rješenja, kvalitet i pravu uslugu po najboljem omjeru cijene i performansi. Mi smo oni koji inspirišu funkcionalnim proizvodima i inovacijama te stvaramo neograničene mogućnosti za ličnu slobodu naših kupaca.

Priča o uspjehu porodičnog poslovanja

Kada je Hans Einhell zamolio svog nećaka Josefa Thannhubera da preuzme kompaniju 1964. godine, mladi preduzetnik nije imao pojma kakvu će uspješnu priču napisati. Danas, 60 godina kasnije, Einhell Germany AG je jedan od vodećih internacionalnih dobavljača u sektoru samostalnih popravki. Decenije napornog rada, neumornog angažmana i preduzetničke vizije su se isplatile.

 

Ukratko je ispričana velika priča

Mi smo Einhell BiH

EINHELL BiH d.o.o. je trgovačko društvo osnovano 2004. sa adresom PC 96, 72250 Vitez; BiH kao generalni uvoznik i ovlašteni servisni centar električnih ručnih alata, stacionarnih strojeva i kompletnog vrtnog asortimana robne marke EINHELL za područje Bosne i Hercegovine.

Matična firma EINHELL AG Njemačka 2010. godine kupuje firmu specijaliziranu za ručne alate i pribor električnih alata KWB tools GmbH, i od tada EINHELL BiH d.o.o. kreće sa veleprodajom i tog asortimana.

Einhell BiH vremenska linija:

  • 2004.: utemeljen Einhell BiH d.o.o.
  • Generalni uvoznik i ovlašteni serviser za BiH
  • KWB asortiman