Prikaži više

Pravila o privatnosti za web stranicu www.Einhell.ba

Einhell BiH d.o.o. (dalje u tekstu: Poduzeće) raduje se Vašoj posjeti našoj web stranici i Vašem interesu za našu poduzeće. Zaštita osobnih podataka vrlo je važna za nas. Dijeljenje Vaših podataka je na dobrovoljnoj osnovi. Tvrtka obrađuje te podatke sukladno odredbama Europske opće uredbe o zaštiti podataka, njemačkog Zakona o telemediji i njemačkog Zakona o zaštiti podataka.

1. Odgovornost

Einhell BiH d.o.o. je odgovoran za obradu Vaših podataka. Iznimke u ovom pogledu objašnjene su ovim Pravilima o privatnosti.

Naši podaci za kontakt su slijedeći:

Einhell BiH d.o.o.
Poslovni centar 96
72250 Vitez
Bosna i Hercegovina

E-Mail: info@einhell.ba

Pojedinosti o kontaktu službenika za zaštitu podataka možete pronaći ispod pod brojem 22.

2. Osobni podaci

Osobni podaci su pojedinačni podaci o osobnim ili činjeničnim okolnostima određene ili prepoznatljive fizičke osobe. To uključuje informacije kao što su IP adresa, oslovljavanje, Vaše pravo ime, adresa, adresa e-pošte, telefonski broj i datum rođenja. Informacije koje nisu izravno povezane s vašim pravim identitetom - kao što su omiljene web stranice ili broj korisnika stranice - nisu osobni podaci.

3. Obrada osobnih podataka

Kada posjećujete internet stranicu poduzeća, privremeno obrađujemo i pohranjujemo podatke različitih vrsta. To uključuje podatke o povezivanju računala za podnošenje zahtjeva, web stranice / datoteku koju ste odabrali i datum i trajanje posjeta. Nadalje, utvrđujemo identifikacijske podatke korištenih internetskih preglednika i vrstu operacijskog sustava kao i web stranicu s koje nas posjetite. Osobni podaci kao što su oslovljavanje, Vaše ime, adresa, naziv tvrtke, datum rođenja, telefonski broj ili e-mail adresa bit će zabilježeni samo ako dobrovoljno dajete te podatke u svrhu registracije, ankete, nagradne igre, sprovođenje nekog ugovora ili na zahtjev nekih informacija.

4. Korištenje i otkrivanje osobnih podataka

Poduzeće koristi osobne podatke koje pružate u svrhu tehničke administracije web stranice, pružanja usluga za upravljanje kupcima, poboljšanja web stranice, anketa vezanih za proizvode i za marketinške svrhe samo u mjeri kojoj je potrebno.

5. Pravna osnova za obradu podataka

Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka ovisi o svrsi koja se temelji na obradi podataka. 

5.1 Tehnička administracija Internet stranice

Pravna osnova za obradu osobnih podataka u gore navedenoj svrsi je članak 6. stavka 1. točka b DS-GVO, ako postoji ugovor s Vama. Ako ne postoji ugovor  između poduzeća i Vas, pravna osnova za obradu podataka je članak 6. stavak 1. lit. f DS-GMO. Prijenos osobnih podataka (npr. IP adresa) potreban je za uspostavljanje veze, kao i za prikaz sadržaja web stranice.

5.2 Servisne usluge

Pravna osnova za obradu osobnih podataka u gore navedenoj svrsi je članak 6. stavka 1. točka b DS-GMO. Mi pružamo naše usluge u okviru ispunjavanja ugovornih obveza. Bez obrade osobnih podataka ne možemo ispuniti odnosno sprovesti ugovor s Vama.

5.3 Google Analytics

Pravna osnova za obradu osobnih podataka u kontekstu korištenja Google Analyticsa je članak 6. stavka 1. lit. f DS-GMO. Potrebni su nam statistički podaci o korištenju naše online ponude kako bismo je učinili korisnijom, mjerili doseg i provodili istraživanje tržišta.

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. (dalje u tekstu: Google). Google Analytics upotrebljava tzv. "Kolačiće", tj. tekstne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i koje omogućuju analizu korištenja web-lokacije. Informacije koje generira kolačić o Vašoj upotrebi ove web stranice obično se šalju Googleovom poslužitelju u SAD-u i pohranjuju tamo. Zbog aktiviranja skrivanja IP na ovim stranicama, IP adresa će biti skraćena u državama članicama Europske unije ili drugih država Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna će IP adresa biti poslana Googleovom poslužitelju u SAD i tamo će se skratiti. U ime operatora ove web stranice Google će koristiti ove podatke za procjenu Vašeg korištenja web stranice, sastavljanje izvješća o web aktivnosti i pružanje druge s uporabom web stranice i internet usluge povezane s web stranicama operatera. IP adresa koju Google Analytics pruža kao dio Google Analyticsa neće se spojiti s drugim Googleovim podacima.

Možete spriječiti pohranu kolačića odgovarajućom postavkom vašeg softvera preglednika; međutim, napominjemo da u ovom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice u cijelosti. Osim toga, možete spriječiti prikupljanje Googleovih podataka koje generira kolačić i povezane s Vašom upotrebom web stranice (uključujući vašu IP adresu), kao i obradom tih podataka od strane Googlea preuzimanjem plug-in preglednika koji je dostupan pod sljedećom vezom i instalirajte dodatni preglednik da biste deaktivirali Google Analytics. Browser-Add-on to deacivate Google Analytics.

Dodatno ili kao alternativa dodatku preglednika, možete spriječiti praćenje usluge Google Analytics na našim stranicama klikom na ovu vezu: Onemogućite Google Analytics. Na Vašem uređaju instalirat će se kolačić za isključivanje. To će spriječiti prikupljanje od strane Google Analyticsa za ovu web stranicu i za ovaj preglednik u budućnosti, pod uvjetom da kolačić ostaje instaliran u Vašem pregledniku.

5.4 Youtube-Videos

Na nekim našim web stranicama ugrađujemo videozapise s YouTubea. Operater odgovarajućih Plugin je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Kada posjetite stranicu sa YouTube-Plugin, povezat će se s YouTube poslužiteljima. Youtube će biti obaviješten o stranicama koje posjećujete. Ako ste prijavljeni na svoj Youtube račun, Youtube vam može osobno dodijeliti ponašanje surfanja. To se može spriječiti tako da se unaprijed odjavite s YouTube računa.

Ako započne YouTube videozapis, davatelj usluga koristi kolačiće koji prikupljaju informacije o ponašanju korisnika.

Svatko tko je onemogućio pohranu kolačića za program Google Ad, neće morati očekivati takve kolačiće prilikom gledanja videozapisa na YouTubea. YouTube također pohranjuje ne-osobne podatke o korištenju u drugim kolačićima. Ako to želite spriječiti, morate blokirati pohranu kolačića u pregledniku.

Više informacija o zaštiti podataka na "YouTubeu" potražite u pravilima o privatnosti davatelja usluge na adresi: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

5.5 Google Maps

Ova web stranica upotrebljava Google Maps API za vizualno prikazivanje geografskih podataka. Kada upotrebljavate Google Maps, Google prikuplja, obrađuje i koristi podatke o korištenju značajki karte od strane posjetitelja. Više informacija o Googleovoj obradi podataka potražite u Google obavijesti o privatnosti. Tamo možete promijeniti osobne postavke privatnosti u centru za privatnost.

5.6 Korištenje skripti biblioteke (Google Webfonts)

Da bismo naš sadržaj prikazali pravilno i grafički privlačnim na ovoj web-lokaciji upotrebljavamo biblioteke skripti i fontove, kao što su: Google web-lokacije (https://www.google.com/webfonts/). Googleovi web fontovi prenose se u predmemoriju vašeg preglednika kako bi se spriječilo višestruko učitavanje. Ako preglednik ne podržava Google Web fontove ili zabranjuje pristup, sadržaj će se prikazati u standardnom fontu.

Pristup bibliotekama skripta ili bibliotekama fontova automatski pokreće vezu s operaterom knjižnice. Teoretski je moguće - ali trenutno nije jasno hoće li i u koje  svrhe - da operatori takvih knjižnica prikupljaju podatke.

Pravila o privatnosti operatera knjižnice Google možete pronaći ovdje: www.google.com/policies/privacy/

5.7 Issuu

Naša web stranica koristi JavaScript kôd za ugrađivanje aplikacije Flash (Flash dodatak) tvrtke Issuu Inc., 131 Lytton Ave, Palo Alto, CA 94301, SAD (u daljnjem tekstu: Issuu). To omogućuje tiskanim publikacijama da se pozovu kao e-papir.Issuu koristi kolačiće koji omogućuju analizu vašeg korištenja web stranice. Zatim će podići i pohraniti osobne podatke kao što su IP adresa i informacije o vremenu i trajanju korištenja. Prijenos se odvija ako ste aktivirali JavaScript u pregledniku. Dodatne informacije o Uvjetima upotrebe i privatnosti usluge Issuu potražite na adresi issuu.com/legal/privacy.

Ako je značajka Do-Not-Track aktivirana u pregledniku, neće se dodavati nikakvi dodatni Issuu-Plugins bez odobrenja, samo će se prikazati referenca na ovu opciju.

5.8 Google ReCaptcha

Prilikom podnošenja obrazaca, možemo koristiti uslugu reCAPTCHA koju pruža Google Inc. za pružanje odgovarajuće sigurnosti podataka. To se prvenstveno koristi za razlikovanje je li unos fizička osoba ili je to zlouporaba automatiziranom obradom. Usluga uključuje slanje IP adrese i svih ostalih podataka potrebnih Googleu za uslugu reCAPTCHA Googleu. Ovo podliježe odstupajućim pravilima privatnosti tvrtke Google Inc. Za više informacija o Pravilima privatnosti tvrtke Google Inc. posjetite https://policies.google.com/privacy?hl=hr.

6. Objavljivanje podataka

Objavljivanje Vaših osobnih podataka trećim stranama se ne vrši, osim ako to nije potrebno za izvršenje ugovora ili ste izričito pristali. Na primjer, možda ćemo morati proslijediti Vašu adresu i podatke o narudžbi veleprodajnom partneru ili servisnom partneru. Što se tiče povjeravanja vanjskih pružatelja usluga, oni su pažljivo odabrani i sukladno s Članom 28. DS-GVO obvezuje se pridržavati svih propisa o zaštiti podataka.

7. Korištenje kolačića

Kolačići se koriste na nekim od naših web stranica. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu kada posjetite našu web stranicu. To nam omogućuje prilagodbu naše web stranice za korisnika. Podaci koje kolačić koristi, kao što je pristupna lozinka, pohranjuju se na Vašem računalu. Ako ne želite upotrebljavati kolačiće, promijenite postavke upravljanja kolačićem u internetskom pregledniku. Imajte na umu da neke značajke naše web stranice možda neće funkcionirati ako ste onemogućili upotrebu kolačića.

Vanjski kolačići koji se koriste prilikom posjeta web stranici mogu se naći pod stavkom 5.

8. Obrazac za kontakt

Ako nas kontaktirate putem e-maila ili obrasca za kontakt, informacije koje pružate bit će pohranjene u svrhu obrade zahtjeva i mogućih pitanja.

9. Newsletter

Ako se odlučite za primanje newslettera koji se nudi putem web-mjesta, molimo da nam dostavite adresu e-pošte kao i informacije koje nam omogućuju da potvrdimo da ste vlasnik navedene adrese e-pošte i da pristajete na primanje newslettera. Kako bismo personalizirali newsletter, pohranjujemo osobne podatke, kao što su pozdrav, ime, prezime i adresa e-pošte. Zatim te podatke koristimo za slanje traženih informacija i za dokumentiranje vašeg pristanka. Suglasnost za pohranu podataka, adresu e-pošte i njezino korištenje za slanje biltena može se u bilo kojem trenutku povući s budućim učinkom, bilo putem linka u newsletteru, vašeg korisničkog računa Einhell ili slanjem u pisanom obliku Einhell BiH d.o.o., Poslovni centar 96, 72250 Vitez, Bosna i Hercegovina, info@einhell.ba. U upravljanju i distribuciji našeg newslettera koristimo usluge tvrtke CleverReach GmbH & Co. KG (Muehlenstr. 43 - 26180 Rastede - Njemačka).

10. Statistička analiza

Potrebni su nam statistički podaci o korištenju naše ponude na mreži kako bismo ga učinili korisnijom, mjerili doseg i provodili istraživanje tržišta. Da bismo to učinili, koristimo alate za web-analizu opisane u ovom odjeljku.

10.1 Google Analytics

Google Analytics pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Ovaj softver za analizu konfiguriran je u skladu sa zaštitom podataka. Posebno, Google Analytics upotrebljavamo uz dodatnu značajku koju Google nudi za anonimnost IP adresa. U ovom slučaju IP adresa Googlea obično je već skraćena u EU i samo u iznimnim slučajevima tek u SAD-u i spremljena u svakom slučaju samo u skraćenom obliku.

Pomoću ovog alata možete uložiti prigovor preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika koji je dostupan pod sljedećom vezom: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

11. Sigurnost podataka

Naši uposlenici i od nas naručeni pružatelji usluga su obvezni držati se povjerljivosti i poštivati važeće zakone o zaštiti podataka. Društvo će poduzeti razumne tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitio Vaše osobne podatke od gubitka, izmjene, uništenja i pristupa od strane neovlaštenih osoba ili od neovlaštenog otkrivanja. Naše sigurnosne mjere stalno se poboljšavaju u skladu s tehnološkim razvojem.

Da bismo zaštitili sigurnost Vaših podataka tijekom prijenosa, koristimo najsuvremenije tehnike šifriranja (kao što je SSL) preko HTTPS-a.

12. Trajanje pohrane podataka

Općenito spremamo Vaše podatke koliko je to potrebno za pružanje naših online ponuda i povezanih usluga ili ako imamo interes za daljnju pohranu (npr. možemo nakon isteka ugovora opet produžiti ako ima interesa). Brisanje podataka odvija se nakon isteka zakonskog ili ugovornog razdoblja (na primjer, poreznih i komercijalnih razdoblja). Podaci koji nisu podložni obvezi čuvanja bit će izbrisani nakon isteka ugovora.

13. Prava kao korisnik

Kao korisnik naše web stranice imate različita prava. Upotrijebite informacije u odjeljku Kontakt da biste potvrdili svoja prava. Provjerite možemo li vas jasno identificirati.

14. Pravo na informiranje, ispravak ili brisanje podataka

U skladu s Pravilnikom o općoj zaštiti podataka, dobit ćete pismene informacije o Vašim podacima (npr. ime, adresa) u bilo kojem trenutku na zahtjev i bez naknade. Nadalje, imate pravo ispraviti ili izbrisati te podatke, sve dok se ispunjavaju zakonski uvjeti. Izuzete od zahtjeva za otkazivanje su, na primjer, pohranjeni podaci o poslovnim procesima koji su podložni zakonskoj obvezi zadržavanja.

15. Pravo na ograničenje obrade podataka

Imate pravo ograničiti obradu Vaših osobnih podataka.

16. Pravo na prigovor

Osim toga, imate pravo prigovoriti našoj obradi podataka u bilo kojem trenutku. Zatim ćemo zaustaviti obradu Vaših podataka, osim ako to - u skladu sa zakonskim zahtjevima - ne dokažemo opravdane razloge za daljnju obradu koja nadilazi Vaša prava.

17. Pravo na prijenos podataka

Nadalje, na zahtjev, obvezujemo se osigurati prenosivost osobnih podataka koje šaljete čineći ove podatke dostupnim u običnom i strojno čitljivom obliku podataka.

18. Opoziv neke suglasnosti

Imate pravo opozvati suglasnost na obradu Vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku, koju ste nam dali za jednu ili više određenih namjena. Zakonitost obrade Vaših podataka do opoziva ostaje nepromijenjena.

19. Automatska obrada osobnih podataka

Isključivo automatska obrada Vaših osobnih podataka odvija se samo ako je to potrebno za zaključivanje ili ispunjavanje ugovora i to za Vas nema nikakav pravni ili sličan učinak.

20. Promjena naših pravila o privatnosti

Zadržavamo pravo da s vremena na vrijeme izmijenimo ova Pravila o privatnosti kako bismo bili sigurni da su u skladu s važećim zakonskim zahtjevima ili da implementiraju promjene naših usluga u Pravilima o privatnosti, kao što su: Na primjer, prilikom uvođenja novih usluga. Vaš novi posjet će biti podložan novim pravilima o privatnosti.

21. Žalba nadzornim organima

Kod prigovora u vezi s obradom Vaših osobnih podataka imate pravo obratiti se odgovornim nadležnim tijelima. Možete se obratiti tijelu za zaštitu podataka koja je odgovorna za Vaše mjesto prebivališta ili Vašu državu ili nadležno tijelo za zaštitu podataka. To je:

Agencija za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini
Dubrovačka broj 6

71000 Sarajevo
E-mail: azlpinfo@azlp.ba
Website: www.azlp.gov.ba

22. Kontakt

U slučaju pritužbe možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka. Preporučujemo Vam slanje povjerljivih podataka samo poštom.

Einhell BiH d.o.o.
Poslovni centar 96
72250 Vitez
Bosna i Hercegovina

Email: info@einhell.ba
Telefon: +387 30 717 250